Изграждането на околовръстното шосе на село Марково -  улица Източна“ е

...
Изграждането на околовръстното шосе на село Марково -  улица Източна“ е
Коментари Харесай

Павел Михайлов: Реализирахме най-значимия и мащабен проект за Марково – рехабилитация на улица „Източна“


Изграждането на околовръстното шосе на село Марково -  улица „ Източна “ е един от най-сериозните капиталови планове, който успяхме да осъществяваме през миналия четири годишен интервал на ръководство в община „ Родопи “. Това съобщи претендентът за кмет на общината Павел Михайлов. Той се явява на изборите за локална власт, повдигнат за втори мандат от МК  „ Българска социалистическа партия ЗА БЪЛГАРИЯ " /БСП ЗА БЪЛГАРИЯ, ЛЕВИЦАТА И БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД/ “. С осъществяването на обекта беше изведен тежкият трафик от и към хижа „ Здравец “, който минаваше през центъра на Марково, където се намират всички публични здания.

В края на първия мандат на Павел Михайлов в Марково стартира строителството на канализация – основни колектори I, II и III. Общата дължина на трасето е близо 3 километра. Строителството ще се извърши на два стадия, като началото беше обещано от основен колектор II. Трасето минава по ул. „ Гоце Делчев “, „ Подем “, „ Иглика “, през основната улица „ Захари Стоянов “ по улица „ Стадиона “, „ Иван Асен II “, свива по ул. „ Козлодуй “, ул. „ Трети март “ и приключва в тупика на ул. „ Клокотница “.

Като част от политиката на община „ Родопи “ за  повишаване на пътната сигурност е и построяването на кръгово кръстовище. То е ситуирано при започване на улица „ Захари Стоянов “ до стопанския двор. По плана ще бъде построена и прилежащата инфраструктура към улица „ Източна “ и в посока Гробищен парк. По улица  " Захари Стоянов "  в участъка от гробищния парк до кръговото кръстовище се подменя и водопроводът. Мястото е извънредно натоварено и рисково. Тук се събират четири лъча, а откъм Стопанския двор на селото и Индустриалната зона придвижването на камиони и ТИР-ове е  непрекъснато.

Павел Михайлов изясни, че за миналите четири години в Марково бяха асфалтирани основната улица „ Захари Стоянов “, 520 метра от улица „ Трети март “ е с напълно възобновена настилка, а съвсем 300-метрова права от същата улица е с нови пътни линии. С положен нов асфалт, сменени бордюри и тротоарните плочки, и построено отводняване по улица „ Иван Вазов “. След ремонт е улица „ Тракия “. Асфалтирана е улица „ Васил Левски “.  По силата на публично-частното партньорство в селото са асфалтирани още 9 улици.

На нова, съвременна постройка на детска ясла, се радват децата на село Марково. В началото на новата образователна година бяха обособени пространства за две нови класни стаи в учебното заведение. Така незабавно беше решен казусът с дефицита тук-там, поради възходящия брой възпитаници в селото. Сградата  на учебното заведение беше санирана със средства от МОН, беше изработен ремонт на покрива и на оградата. Направен е  ремонт на санитарните възли и отоплителната апаратура в детска градина „ Веселушка “. На четири нови уреди в двора на детското заведение се радват децата.



През своя мандат като кмет на община „ Родопи “ Павел Михайлов съумя да обезпечи здравословно и налично хранене на децата на възраст от 1 до 3 години, които се отглеждат у дома, като беше разкрита детска кухня в постройката на детската градина. Реновиран е Младежкия дом, с актуализирани пространства е постройката на кметството.

Беше построена фитнес площадка и нови детски площадки.

Близо 700 остарели улични лампи в селото бяха заменени с ново енергоспестяващо LED осветление.

Павел Михайлов изясни, че са направени планове за рехабилитация на пътя Първенец-Марково,  за нов водоизточник на селото, за уголемение на постройката на съществуващата детска градина с нови групи и физкултурен салон, за възобновяване на съществуващото игрище в парка зад читалището.

Вложените средства за ремонт на улици и здания, и за създаване на нови обекти в селото са на стойност 8 163 392 лв..

Социалната политика също е част от работата на претендента за кмет на община „ Родопи “ за втори мандат Павел Михайлов и неговият екип.

13 души в село Марково  всеки ден получават топла храна по план „ Топъл обяд в община Родопи “.

15 души персонални асистенти поставят грижа за същия брой нуждаещи се лица за осъществяване на действия, отговарящи на самостоятелните потребности от персонален, домакински или обществен характер  по Механизъм за персонална помощ.3 потребители са част от  услугата „ Асистентска поддръжка “. За тях поставят грижи 3 социални асистента. 17 души получават поддръжка по план „ Грижа в дома “.

С спомагателни дотации и средства за осъществяване на събития беше подкрепена активността на читалището в селото. Възстановено беше честването на празника „ Свети Дух “  и събора на селото, годишният пролетен кукерски карнавал, създаде се  фолклорният танцов фестивал „ На площада, за колана “ и извънредно вкусният и атрактивен „ Фестивал на баницата “. Селото е хазаин и на лятното издание на Plovdiv Jazz Summer.

Вярвам, че когато един управленец милее за общината, на която е собственик, може да върне забравената хубост на обитаемоте места, освен с ремонт на улици,  тротоари и градинки, а с популяризирането на точно такива културни събития и забележителни места. 

Показахме, че можем да взимаме адекватни управнически решения, отговарящи на потребностите на елементарните хора. Затова на 29.10. дано изберем бюлетината, с която промяната  в община „ Родопи “ стартира - № 68 за кмет на община, за кмет на обитаемо място и за общински съветници!

С рационалните решения работим крепко! За положителното на община „ Родопи “!

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР